Groot onderhoud Zijperbrug

In opdracht van de Provincie Noord-Holland heeft Ooms Construction aan een groot onderhoud van de Zijperbrug gewerkt in de gemeente Schagen. Als onderdeel van het groot onderhoud Zijperbrug werd de val van de brug verwijderd en naar Den Helder gevaren om in een geconditioneerde omgeving te worden voorzien van nieuwe conservering en een nieuw houten dek. Daarnaast houdt Ooms Construction zich verantwoordelijk voor de nazorg van de brug.

Opdrachtgever:
Provincie Noord-Holland
Locatie:
Schagen
Status:
Opgeleverd
Sector:
Beton & waterbouw
1 (1710)
1 (2416)
Uithijsen Zijperbrug

Basis gegevens

Naam: Zijperbrug 14D30
Type brug: Basculebrug
Bouwjaar: 1933
Val: Staal
Dek: hardhout
Kelder: Beton B22,5
Afmeting val: L19,80 x B 4,70 x H 2,0 meter
Gewicht (last): ca. 70,0 ton
Doorvaartbreedte: 11,00 meter
Onder doorvaartbreedte: +2.60 meter N.A.P.
Water peil: -0.50 meter N.A.P.

Planning

De start zal plaatsvinden op 20 oktober. Het project zal aan het einde van het jaar 2015 worden opgeleverd. Tijdens het onderhoud aan de Zijperbrug startte de provincie met werkzaamheden om de brug op afstand bedienbaar te maken. De brug werd centraal bediend. Er was geen brugwachter meer nodig. De eindoplevering was 19 juli 2016.

Werkzaamheden

De Zijperbrug heeft gemiddeld eens in de twaalf jaar onderhoud nodig. Dit onderhoud bestaat onder andere uit het opknappen van het beweegbare deel van de brug, het vervangen van het asfalt van het brugdek, betonrenovatie en schilderwerkzaamheden.

Uithijsen Zijperbrug

NUISay0QkP0