Asfalteringswerkzaamheden Voorne Putten

Gunningscriterium om het werk binnen te halen is laagste prijs bieden. Ooms Construction heeft het werk in Voorne Putten tevens binnengehaald door een alternatief te bieden op de besteksoplossing.

Opdrachtgever:
Waterschap Hollandse Delta
Locatie:
Voorne Putten, Goeree Overflakkee
Status:
Opgeleverd
Sector:
Grond & wegenbouw
Voorne Putten Ooms

Aanleiding

De onderhoudswerkzaamheden stonden gepland voor een aantal smalle betonwegen. Deze wegen zijn in de jaren ’70 aangelegd in de vorm van betonplaten. Deze betonplaten liggen in principe los van elkaar, waardoor ze naar verloop van jaren gaan schommelen. Door deze schommeling is de ondergrond niet vlak en vertonen sommige betonplaten zelfs scheurvorming.

Bijzonder

In de besteksoplossing stond beschreven om gebruik te maken van Tensar AR-G. Ooms Construction heeft voorgesteld om gebruik te maken van Glasgrid. Glasgrid is een product waarover Ooms alleenrecht tot verkoop heeft in vele Europese landen, waaronder Nederland.

Aanbrengen Glasgrid

  • Over totale wegbreedte is Glasgrid 8501 aangebrengen. De Glasgrid neemt de spanningen op die ontstaan door de naad in de onderlaag, hierdoor komt de naad niet door het asfalt heen.
  • Over de Glasgrid is over de hele weg SC4 aangebracht. SC4 is een warm versproeibaar gemodificeerd bitumineus bindmiddel, ook wel SAMI (Strenght Absorbing Membrane Interlayer) genoemd. SAMI zorgt er voor dat de wapeningsmat (Glasgrid) extra goed vast komt te liggen en tevens dat de asfaltlagen goed aan elkaar hechten. Ook neemt SAMI spanningen op. SAMI is een eigen mengsel van Ooms Construction, waardoor er een speciale expertise in huis is.