Nieuws

Ooms Construction helpt mee bij testen nieuwe technologieën Noord-Hollandse wegen

27 oktober 2017

Asfalt dat tot vijf keer langer meegaat en zelfherstellend beton. De komende jaren werken de TU Delft, provincie Noord-Holland en bedrijven, waaronder Ooms Construction samen aan projecten op het gebied van beton, staal en asfalt. Het convenant 'Infra Innovatieprogramma' werd op woensdag 11 oktober ondertekend door de provincie Noord-Holland en TU Delft.

Nieuwe technologieen 

Met leverancier Basilisk en Ooms Construction worden op dit moment in een hefbrug bij Monnickendam testen gedaan met zelfherstellend beton op basis van bacteriën die kalksteen produceren. Het herstelmiddel ER7 zal van onderaf in twee scheuren van het kelderdek van de oostelijke kelder van de hefbrug  worden geïnjecteerd, waarna de werking van het product bij deze applicatiemethode kan worden vastgesteld.

Met Dura Vermeer wordt er samengewerkt aan een nieuw soort asfalt dat misschien wel vijf keer langer meegaat dan het huidige asfalt. Naast financiële voordelen, beperkt de hinder voor het verkeer, omdat er minder onderhoud aan wegen nodig is.

Het doel is om innovaties voor infrastructuur, zoals wegen en bruggen, véél sneller te testen en bij bewezen succes op brede schaal toe te passen.