Nieuws

Wereldburgers op Hollandse dijk

01 juli 2016

Dinsdagmiddag 28 juni hebben twaalf kinderen van het AZC in ’s-Gravendeel de dijkversterking aan het Simonsdijkje in Puttershoek bezocht. Zij zitten in de taalklas van de Julianaschool in Schenkeldijk en leerden tijdens dit oer-Hollandse uitje niet alleen taal, maar kregen ook les op locatie over dijken en molens.

0C9A5299 

Ooms Construction B.V. voert dijkversterkingswerkzaamheden uit aan zowel de Gorsdijk in ’s Gravendeel als het Simonsdijkje in Puttershoek in opdracht van Waterschap Hollandse Delta. Gezamenlijk vertelden deze partijen over het belang van sterke dijken in het waterrijke Nederland. De kinderen konden met eigen ogen zien dat het land lager ligt dan het water en dat was voor sommigen een verrassende ontdekking. Daarna genoten ze van de indrukwekkende machines die aan het werk waren. Wim Westdijk, vrijwillige dijkwacht bij het waterschap, en Marco van Andel, realisatiemanager bij Ooms Construction B.V. gaven uitleg. Ook namen zij een kijkje in de nabijgelegen molen De Lelie, waar zij gastvrij werden ontvangen door molenaar Jesse in ’t Veld. Tenslotte was er voor iedereen limonade met iets lekkers in een nabijgelegen theetuin en gingen de kinderen met een cadeautje van Ooms naar huis.

De versterking van het Simonsdijkje in Puttershoek en de Gorsdijk in ’s-Gravendeel zijn dit najaar klaar. Net als de andere dijkversterkingen in de Hoeksche Waard maken ze deel uit van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma.