Nieuws

Start renovatie hoofdplatform Rotterdam The Hague Airport

17 maart 2016

De renovatie van het hoofdplatform op Rotterdam The Hague Airport is begonnen. Donderdag 17 maart jl. hamerden opdrachtgever en opdrachtnemer gezamenlijk drie centerlinereflectoren uit de bestaande rijbaan als symbool voor de start van het werk. Het huidige platform is ruim zestig jaar oud en de technische levensduur is verstreken.

Start renovatie Rotterdam Airport 

Ooms Construction zal het betonnen platform en de aanliggende rijbanen de komende tijd vernieuwen. Ook zal de onderliggende infrastructuur worden vervangen. De platformverlichting wordt voorzien van energiezuinige LED-verlichting. Een belangrijk aspect van het project is dat alle activiteiten zodanig gefaseerd uitgevoerd worden, dat de vliegtuigafhandeling veilig en met zo min mogelijk hinder kan plaatsvinden. Zo dienen er ten minste zeven vliegtuigopstelplaatsen in gebruik te blijven tijdens de renovatie. De renovatie zal in vier tot vijf fasen worden uitgevoerd. Het vernieuwde platform wordt conform planning eind april 2017 operationeel opgeleverd.

Op de foto:
Algemeen Directeur Ron Louwerse van Rotterdam The Hague Airport, directeur Arij van Papeveld van Ooms Construction en Jan-Willem Perdon, Havenmeester Rotterdam The Hague Airport.