Nieuws

Aanleg bruggen Tuinen van West

06 maart 2015

Ooms Construction heeft een definitieve gunning ontvangen voor het aanleggen van drie bruggen in de Tuinen van West in opdracht van Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Nieuw-West. Gunning was op basis van EMVI met een hoge score op het plan.

Aanleg bruggen tuinen van west  

Ooms Construction heeft in 2012-2013 de Tuinen van West aangelegd in haar huidige vorm. De gemeente Amsterdam wil de Tuinen van West verder ontwikkelen en hiervoor drie bruggen aanleggen. Daarmee ontstaat er een kanoroute door het gehele gebied en krijgt de natuur nog meer ruimte.

De Tuinen van West als achtertuin van de Amsterdammer. Een plaats waar men kan ontspannen en inspannen. Een volwaardig natuur- en recreatiegebied, met mogelijkheden om te wandelen, fietsen, kanoën, paardrijden, fruit plukken of kamperen. Een evenemententerrein, volkstuinen en een schaatsbaan op natuurijs. Dit is zomaar een greep uit de mogelijkheden die de Tuinen van West bieden en nog gaan bieden aan de Amsterdammers. De Tuinen van West maken onderdeel uit de Groene AS in Noord-Holland. De Groene AS maakt op haar beurt onderdeel uit van het Natuurnetwerk Nederland (NNN), voorheen de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). De Tuinen van West vormen daarmee een belangrijke schakel in de natuurontwikkeling van Nederland.