Nieuws

Kijkdag werkzaamheden Laarderhoogt

08 juli 2014

In opdracht van Rijkswaterstaat plaatst aannemerscombinatie Ooms Construction/Strukton Infratechnieken in de nachten van vrijdag 11 juli en zaterdag 12 juli 25 liggers voor de Natuurbrug Laarderhoogt.

De liggers, balken van 43 meter lang en met een gewicht van circa 100.000 kilo, worden met de grootste precisie gelegd, een indrukwekkend gezicht. U bent in de nacht van vrijdag 11 juli van harte welkom om deze spectaculaire werkzaamheden bij te wonen.

De liggers ondersteunen het ecoduct over de A1 van de toekomstige Natuurbrug Laarderhoogt. Tijdens de werkzaamheden verandert de normaal drukke A1 tussen afrit 8 (ziekenhuis Tergooi) en afrit 9 (Hilversumseweg) tijdelijk in een autovrije weg. In de eerste nacht op 11 juli worden omstreeks 23.30 uur de eerste liggers op vrachtwagens geladen. Dit gebeurt op parkeerterrein Ronduit (tussen afrit 6 en 7 van de A1). Rond 24.00 uur wordt de eerste ligger in het ecoduct geplaatst.

Kijklocatie

Om de werkzaamheden goed te kunnen zien, is een speciale kijklocatie ingericht. De kijklocatie is alleen open in de nacht van vrijdag 11 juli tussen 23.00 en 01.00 uur. U kunt de locatie bereiken vanaf de Naarderstraat naast ziekenhuis Tergooi. Parkeren kan op het parkeerterrein van Tergooi, een verkeersregelaar ter plekke begeleidt u naar de kijklocatie. Koffie en thee staan klaar. Let op: er zijn geen zitplekken op de kijklocatie. Mensen die slecht ter been zijn, wordt aangeraden om bijvoorbeeld een klapstoel mee te nemen.

Natuurbrug Laarderhoogt

De natuurgebieden Westerheide en Blaricummerheide worden opgesplitst door de A1 en de Naarderstraat. De Natuurbrug Laarderhoogt brengt hier verandering in. Begin 2015 is dit een aaneengesloten natuurgebied, waarin dieren vrij kunnen bewegen en waarover de mens kan wandelen, fietsen of paardrijden. De natuurbrug komt tot stand dankzij een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland, het Goois Natuurreservaat en de gemeenten Laren en Blaricum.

Planning

Combinatie Ooms Construction/Strukton Infratechnieken is april 2013 gestart met de voorbereidingen en de aanleg van de natuurbrug. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken wordt de overspanning over de A1 in één weekend aangelegd. Begin 2015 zal de ingebruikname van de natuurbrug zijn.

Dit bericht is gebaseerd op een persbericht van opdrachtgever Rijkswaterstaat.