Beproevingen Laboratorium

In het Centraal Laboratorium te Scharwoude worden veel verschillende beproevingen uitgevoerd. Deze variëren van simpel, routinematig tot uiterst innovatief en kunnen zelfs geschikt zijn voor octrooien en patenten. Het laboratorium is gespecialiseerd in onderzoek van materialen en constructies toegepast in de grond-, weg- en waterbouw. Onderzoek wordt niet alleen verricht in opdracht van de afdeling Research & Development, maar ook op eigen initiatief, in opdracht van derden of binnen een samenwerkingsverband. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden om uw materialen te beproeven.

 • Asfalt

  Asfalt moet aan verschillende eigenschappen voldoen om het toe te kunnen passen op een weg. Om zeker te weten dat het asfalt kwalitatief in orde is wordt het eerst aan diverse tests onderworpen.

  Lees meer

 • Bitumen

  Wat is bitumen precies en aan welke eisen moet het allemaal voldoen? Bij Ooms wordt dit uitgebreid getest door middel van allerlei verschillende tests.

  Lees meer

 • Asfaltwapening

  Asfaltwapening is een onderdeel dat in asfalt toegepast kan worden om trekspanningen te reduceren. Van asfaltwapening kunnen diverse eigenschappen zoals de sterkte en stijfheid worden bepaald.

  Lees meer

 • Bitumenemulsie

  Een bitumenemulsie bestaat uit zeer kleine bitumendruppels in water.

  Lees meer

 • Funderingen

  Afhankelijk van de bestaande ondergrond, belasting en intensiteit wordt er een fundering gedimensioneerd.

  Lees meer

 • Innovatieve Laboratoriumopstellingen

  Het laboratorium in Scharwoude heeft ook een aantal innovatieve laboratoriumopstelingen staan.

  Lees meer