Asfaltproductie

Ooms Producten maakt gebruik van drie verschillende asfaltinstallaties om asfalt te produceren, dit zijn de centrales in Schagen, Amsterdam en Rotterdam. Met deze drie asfaltcentrales samen wordt in totaal circa 1 miljoen ton asfalt geproduceerd. Hiermee wordt een groot deel van de totale Nederlandse markt bediend, namelijk meer dan 10%.

Schagen verkleind
 

Productie-eenheid Schagen

De asfaltinstallatie in Schagen is geschikt voor de productie van alle standaard typen asfaltmengsels met en zonder hergebruik van asfaltgranulaat tot maximaal 60%. Tevens beschikt de installatie over de mogelijkheid om asfalt bij gereduceerde temperaturen (warm mix asfalt) te produceren.

Asfaltmolen Schagen heeft de volgende Unique Selling Points (USP’s):

  • Logistiek kosteneffectief produceren in de kop van Noord-Holland
  • CO2 reductie door het efficiënt bedienen in de kop van Noord-Holland
  • Speciale asfaltmengsels

Waterbouwproducten

Naast de wegenbouwproducten kunnen er op de locatie Schagen ook producten voor de waterbouw worden geproduceerd zoals mastiek voor de offshore en erosiematten voor oeverbescherming. De producten worden vervaardigd in samenwerking met Hydraphalt vof.

Deelnemingen

Naast de eigen locaties heeft Ooms Producten ook enkele deelnemingen:

  • Asfalt Productie Amsterdam (APA)
    Ooms Producten heeft een 25% belang in deze asfaltcentrale voor de regio Amsterdam. De asfaltinstallatie is geschikt voor de productie van alle standaard typen asfaltmengsels met en zonder hergebruik van asfaltgranulaat tot maximaal 60%. Ook beschikt de installatie over de mogelijkheid om asfalt bij gereduceerde temperaturen (warm mix asfalt) te produceren. Verder worden door deze asfaltcentrale als enige in Nederland diverse giet- en strijkasfaltmengsels geproduceerd.
  • Asfalt Productie Rotterdam Rijnmond (APRR)
    Ook in deze asfaltcentrale voor de regio Rotterdam heeft Ooms Producten een 25% belang. De asfaltinstallatie is geschikt voor de productie van alle standaard typen asfaltmengsels met en zonder hergebruik van asfaltgranulaat tot maximaal 70%. Verder  beschikt de installatie over de mogelijkheid om asfalt bij gereduceerde temperaturen (warm mix asfalt) te produceren.

 Locatie Schagen Productie-eenheid Schagen

De Langeloop 8, 1742 PW Schagen

Deelneming APA Asfalt Productie Amsterdam

Amerikahavenweg 6 1045 AC Amsterdam

Deelneming APRR Asfalt Productie Rotterdam Rijnmond

Vondelingenweg 550 Havennr.3265 3196 KK Vondelingenplaat Rt

Asfalt Productie Amsterdam