Infrastructuur en milieu

Bij Ooms geloven wij in de kracht die specialisten, als één team, kunnen bereiken. Ooms Civiel is een innovatief infrastructuur en milieu bedrijf met bijna 350 professionals in dienst. Onze onderneming is onderverdeeld in vier werkmaatschappijen, elk met hun eigen specialisme. Onze werkmaatschappijen zijn gericht op Grond- en Wegenbouw, Beton- en Waterbouw, Leidingbouw en Restauratie. Al deze onderdelen houden zich dagelijks bezig met het aanleggen en onderhouden van infrastructuren met het ook op milieu en mens.

Kust en oeverbescherming Ooms

 

Aanleg van wegen en infrastructuren

Ooms Grond- en Wegenbouw is al sinds het begin één van de kernactiviteiten van ons bedrijf. Onder deze tak vallen werkzaamheden die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van infrastructuren. Tijdens onze dagelijkse werkzaamheden houden wij ons bezig met snelwegen, provinciale, gemeentelijke en waterschapswegen. Hiernaast zijn wij ook in te schakelen bij specialistisch opdracht zoals de aanleg van start- en landingsbanen en bedrijfsterreinen op containerterminals. 

Werkzaamheden gericht op infrastructuur en milieu

Naast de aanleg van wegen houden wij ons ook bezig met het milieu met het onderhoud van kust- en oeverwerken langs belangrijke waterkeringen, onder andere langs de Hollandse kustlijn. Wij werken hierbij altijd met het oog op het milieu, ter voorkoming van bodemerosie brengen wij bijvoorbeeld zinkstukken en steenbestortingen aan. Naast het onderhoud van oeverwerken houden wij ons ook regelmatig bezig met het realiseren van haveninrichtingen, kadeconstructies en oeverbescherming door middel van damwandconstructies. Dit kan zowel in getijdegebieden als in binnenwateren. Ook voor de renovatie en restauratie van waterbouwkundige constructies zoals sluisdeuren, remmingwerken en kademuren zijn wij uw partner. Lees hier meer over onze specialisme op het gebied van infrastructuren, milieu, wegenbouw en meer. 

Heeft u interresse of vragen over ons dienstverlening? Neem dan contact met ons op.